| JAMON IBERICO PATA NEGRA BELLOTA OLMEDA (23/11/2015)

H εταιρεία OLMEDA ORIGENES προσφέρει άκρως επιλεγμένα αλλαντικά από τις καλύτερες παραγωγικές μονάδες της Ισπανικής υπαίθρου.

H εταιρεία OLMEDA ORIGENES προσφέρει άκρως επιλεγμένα αλλαντικά από τις καλύτερες παραγωγικές μονάδες της Ισπανικής υπαίθρου. Οι προδιαγραφές είναι πού αυστηρές όπως τα χοιρινά να είναι ελευθέρας εκτροφής, ταϊσμένα με βελανίδια, δημητριακά και χόρτα της τοπικής χλωρίδας όπου μεγαλώνουν. Jamón Ibérico de Bellota “Pata Negra” from acorn-fed iberian pigs in Extremadura cured from 36 to 48 months. Τα χοιρινά της ύψιστης αυτής κατηγορίας τρέφονται με βελανίδια και ανήκουν στην ιβηρική ράτσα μαύρου χοίρου με το ενδομυϊκό λίπος και το αξεπέραστο άρωμα του κρέατός τους. Ωριμάζουν 36-48 μήνες σε ειδικά κελάρια υπέργεια και με ανοικτά παράθυρα ώστε να ωριμάζουν με την αύρα του καθαρού αέρα των ισπανικών βουνών. Jamón ibérico de Cebo “Pata Negra” from cereal-fed iberian pigs in Extremadura cured from 24 to 36 months. Τα χοιρινά αυτά ανήκουν στην πιο πάνω κατηγορία με τη μόνη διαφορά ότι στη διατροφή τους δεν περιλαμβάνονται τα βελανίδια. Ωριμάζουν 24-36 μήνες πριν φθάσουν στον τελικό καταναλωτή. Jamón Bodega from cereal-fed white pigs in Castille cured from 18 to 24 months. Τα χοιρινά ανήκουν στην ράτσα ΣΕΡΑΝΟ, είναι λευκά με αυξημένο μέγεθος και λίπος που κάνει το κρέας του αλλαντικού χυμώδες , τρυφερό και ελαφρά κόκκινο. Εκτρέφονται ελεύθερα σε δασώδεις εκτάσεις και τρέφονται με δημητριακά και βότανα. Ωριμάζουν 18- 24 μήνες στην περιοχή της Καστίλλης.

Share |