Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στα κυβάκια από το λαρδί
Καζαρέτσια με μπιζέλια και κρεμμύδια
Υλικά για 4 άτομα:
400 γρ πάστα Casareccia του οίκου Rustichella d’ Abruzzo
150 γρ μπιζέλια
1 κ.γ πελτέ ντομάτας
λίγο κομμένο μαϊντανό
4 ή 5 μεγάλα κρεμμύδια
1 λεπτή φέτα (περίπου 5 εκ) λαρδί κομμένο σε κύβους
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στα κυβάκια από το λαρδί, μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται. Αφού έχουν μαγειρευτεί καλά τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπιζέλια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά. Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε την πάστα καζαρέτσια σε άφθονο βραστό νερό, μέχρι να είναι al dente. Σουρώνουμε, την περιχύνουμε με τη σάλτσα από ντομάτα, μπιζέλια και κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κομμένο μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστή.
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τις προσφορές και τα νέα μας!
© 2025 degustibus.gr | Κατασκευή ιστοσελίδων - qualityweb.gr
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του degustibus.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.
Τα στατιστικά cookies μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία που προσφέρουμε.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Analytics, Hotjar, Skroutz Analytics, Facebook Pixel, Pinterest Tag.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες τρίτων για διάφορες λειτουργίες όπως αλληλεπίδραση με κοινωνικά δίκτυα, χάρτες, κτλ. Χωρίς αυτά οι επιπλέον λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες.
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε περιλαμβάνουν τα Google Maps, AddThis social/share buttons, SnapWidget / Instagram widget.