ΙΔΕΕΣ

Ταξίδι στη χώρα του επίγειου γαστρονομικού παραδείσου

 

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο κύριος Κοσμάς Πάτρας διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας de gustibus πραγματοποίησε εκδρομή στην Ιρλανδία τη χώρα του καπνιστού σολομού KENMARE. Σκοπός του ταξιδιού ήταν να γνωρίσουν Έλληνες δημοσιογράφοι τον επίγειο παράδεισο που απέμεινε στην γηραιά ήπειρο και να γευτούν τις παραδοσιακά γαστρονομικά διαμάντια του νησιού. Το καπνιστήριο KENMARE βρίσκεται σε ένα καταπράσινο λόφο στα περίχωρα της μικρής πόλης KENMARE μόλις 1500 κατοίκων αλλά με τρία από τα μεγαλύτερα γήπεδα γκολφ και δύο εστιατόρια πολυτελείας με δύο αστέρια Michelin. Οι κάτοικοι ,φανατικοί λάτρεις του καλού φαγητού ακολουθούν τρόπο ζωής που θα τον ζήλευε ο καθένας. Καθαρή φύση, τρεχούμενα νερά , βλάστηση οργιαστική και ασφάλεια συνθέτουν το σκηνικό .

Ο κύριος Remy Benoit Γάλλος Chef με σπουδές στην Ελβετία , σε ένα από τα γαστρονομικά εκπαιδευτικά του ταξίδια ήρθε , λάτρεψε και εγκαταστάθηκε στο KENMARE σχεδόν είκοσι χρόνια πριν αποφασισμένος να ριζώσει . Το καπνιστήριο του σολομού δίπλα στο ποτάμι ήταν η πρόκληση να ξεκινήσει την επιχειρηματική του καριέρα.
Με τη βοήθεια της μεγάλης του πείρας και του Ελληνικού δαιμόνιου της NATALLY της συζύγου του (απόγονος της Μπουμπουλίνας) έστησε μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες καπνίσματος σολομού που απασχολεί σε μόνιμη βάση δέκα πέντε άτομα ενώ φθάνει τα εβδομήντα σε περιόδους αιχμής.

Οι φρέσκοι σολομοί έρχονται από τα απέραντα λιβάδια του Ατλαντικού, πάντα ποιότητας SUPERIOR , αμέσως μετά την αλίευσή τους . Οι έμπειροι τεχνίτες παραλαμβάνουν τους σολομούς και αρχίζουν τη δύσκολη επεξεργασία τους. Σε λίγο , το ροδαλό κρέας τους καθαρισμένο από δέρμα , αγκάθια , λίπος και πτερύγια οδηγείται στο δωμάτιο αλατίσματος. Μεγάλη και δύσκολη τεχνική με πολλούς παραμέτρους να λάβει κανείς υπόψη του. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί το ελάχιστο αλάτισμα ώστε να αναδυθεί η νοστιμιά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της τρυφερής του σάρκας. Στη συνέχεια τοποθετούνται στο παραδοσιακού τύπου καπνιστήριο όπου καίγονται καρδιές βελανιδιάς . Ο αρωματικός καπνός ,αφού κρυώσει, χαϊδεύει τα φιλέτα των σολομών για μερικές ώρες ποτίζοντας τα με σπάνια αρώματα. Κατόπιν έμπειρες κοπέλες αρχίζουν το φετάρισμα και την τελική συσκευασία. Όλα γίνονται από χέρια με πείρα . Οι φέτες του σολομού κόβονται λεπτές και ντελικάτες και τοποθετούνται στα πακέτα για να αποσταλούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα